.
Hozzávalók
- 30 dk liszt
- 15 dk margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek barna cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dk rikotta (vagy túró)
- mézes fűszerkeverék (vagy fahéj)
- szilva
Elkészítés
A lisztet, a sütőport, a sót és a mézes fűszerkeveréket keverjük össze. Robotgéppel verjük habosra az egész tojásokat, a porcukrot és a margarint. Ha már kellően habos, adjuk hozzá a rikottát, a tejszínt, majd a végén forgassuk bele a lisztes keveréket, és keverjük simára az egészet. Öntsük tortaformába, egyenletesen simítsuk el a tetejét, végül rakjuk ki félbevágott szilvával. A tetejét szórjuk meg a barna cukorral és egy pici fűszerkeverékkel (vagy fahéjjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 50-55 percig süssük. Ha megsült, hagyjuk hűlni a tortaformában
Rumos-szilvás hab
Hozzávalók
- 10 dkg szilva
- 2 ek barna cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
- 2 ek víz
- 2 dl tejszín
A hab elkészítése
A szilvát vágjuk apróra, majd tegyük fel főni. Adjuk hozzá a cukrot és az ízlés szerinti rumaromát. Kb. 10 percig lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük fel. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán szűrjük át.) Verjük kemény habbá a tejszínt, majd apránként óvatosan adagoljuk hozzá a szilvás pépet. Tálaláskor kanalazzuk a torta mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK