• 200 g tonhalkonzerv (olajban vagy sóslében);
• ½ vöröshagyma (szeletelve);
• 2 evőkanál fagyasztott zöldborsó;
• 1 teáskanál friss fűszer (bazsalikom, kapor, koriander, stb.);
• 200 g krumplipüré;
• 1 teáskanál curry-szósz;
• olaj a sütéshez.
1. Öntsük le a folyadékot a tonhalról. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe, 2-3 percig.
2. Tegyük egy tálba a krumplipürét, a friss fűszereket, a curry-szószt és a hagymát, majd alaposan keverjük össze.
3. Adjuk hozzá a tonhalat és a zöldborsót, óvatosan keverjük össze (a tonhal maradjon darabos).
4. Formázzunk belőle gombócokat, lapítsuk össze kissé, és forgassuk meg zsemlemorzsában. Tegyük forró olajba, oldalanként 2-3 percet süssük, amíg aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
12 gyakori hiba a konyhában, ami a legjobb receptet is tönkreteheti
Éppen valami finomságot főzöl, és szigorúan követed a receptben leírt arányokat… ám a végeredmény olyan messze van a várakozásaid...
GASZTRO5 egyszerű és gyors mennyei édesség - Liszt nélkül készül
Néha legyőzhetetlen vágyat érzünk, hogy behabzsolhassunk valami finomságot, de felmerül a kérdés: mi lesz a vonalainkkal? Most azonban o...
GASZTRO10 hiba, amit a vacsora készítésénél elkövetsz
Vacsorafőzés közben sokszor Jamie Olivernek érezzük magunkat, pedig néha pont a nagy sürgés-forgás közepette feledkezünk meg néhány ...
5 mennyei csokoládés desszert, mely 10 perc alatt elkészül
Szerintünk nincs is olyan ember, aki ne szeretné a csokoládés süteményeket, desszerteket. Ám azt kevesen tudják, hogy van néhány finoms...
GASZTROA legfinomabb banános sütik - szerintünk!
Hideg időben nagy szolgálatot tehet a banán, mely a sportolók és a tanulók méltán kedvelt étke. Hogy miért, azt megtudhatod cikkünkbő...
GASZTRO10 felbecsülhetetlen értékű főző trükk, amit csak kevesen ismernek - Könnyítsd meg a dolgodat!
Összegyűjtöttünk néhány ételkészítéssel, takarítással és szervezéssel kapcsolatos konyhai trükköt, amiknek egészen biztosan nagy...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK