Szabó Anna
Hozzávalók:2 csirkemell csonttal és bőrrel
5dl csirkemell alaplé
10g friss hámozott gyömbér
100g hónapos retek (vagy uborka)
150g vegyes saláta
1ek szezámmag
Só és szecsuáni bors
Az öntethez:
2ek földimogyoró olaj
3ek szójaszósz
2ek rizs- vagy almaecet
Fél kk fruktóz
2 gerezd összetört fokhagyma
3 apróra vágott mogyoróhagyma
Fél kk paprikakrém
1. A gyömbérrel felforraljuk a csirkealaplevet. Belerakjuk a csirkemelleket, és gyöngyözgetve 20 percig főzzük kis lángon. A főzőlében hagyjuk lehűlni.
2. Megtisztítjuk és megmossuk a retket (vagy meghámozzuk az uborkát). Vékony karikákra vágjuk. Megmossuk és átválogatjuk a salátát, csíkokra vágjuk, majd elosztjuk 4 tányéron. Összekeverjük az öntethez valókat, 2 evőkanálnyit a salátára öntünk, és jól összekeverjük.
3. Lecsepegtetjük a csirkemellet, leszedjük a bőrét, kicsontozzuk. Felszeleteljük, a salátára rakjuk, és leöntjük a maradék öntettel.
4. Megszórjuk a retek- (vagy uborka-) karikákkal, a szezámaggal, a szecsuáni borssal, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK