GASZTRO

Tejmentes és fitt túró-, tejföl- és sajtkrém-alternatíva

Szerző:
Szabó Anna
Egyre többen táplálkoznak tejmentesen. Ennek több oka is lehet. Vannak tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek, akik a tej valamely alkotójára érzékenyek. Azonban nagy számban akadnak olyanok is, akik napjaink divatos táplálkozási irányzatait követve mint amilyen a keto vagy a paleo étrend, egészségügyi indokok nélkül kerülik a tejet illetve tejtermékeket.

A legtöbb tejtermék-helyettesítő növényi alapanyagból készül. Ki ne ismerné a rizs-, zab-, szójaitalokat, melyeknek egytől egyig magas a szénhidrát tartalma. Így a sportolók, a diétázók vagy éppen a cukorbetegek nem fogyaszthatják. Azonban egy magyar fejlesztésnek köszönhetően ma már tojásfehérjéből is készülnek tejtermék-alternatívák: a ToTu-termékcsalád, amelyek nagyon nagy mennyiségben tartalmaznak értékes fehérjéket elenyésző szénhidrát és cukortartalom mellett.

A ToTu termékcsaláddal remekül lehet helyettesíteni a tehéntejből készült túrót, sajtkrémet, tejfölt, tejet. Ráadásul a konyhában pont úgy viselkednek mint a helyettesített alapanyagok. Bátran használhatjuk őket sütéshez, főzéshez. A barátok, családtagok észre sem veszik, hogy egy tejmentes és fitt „túrós sütemény” vagy inkább ToTu-s sütemény került az asztalra.

A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatunk innovatív munkafolyamataikról, míg a Facebook oldalukon tejmentes receptekkel is találkozhatunk.

gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL