GASZTRO

Szőlős tortácskák

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

170 g liszt

1 tojás sárgája
40 g porcukor
90 g hideg vaj szétmorzsolva
Egy-egy fürt kék és zöld szőlő kimagozva
250 g aludttej
200 g vaníliás puding (késztermék)
1 evőkanál cukor
4 teáskanál vaníliakivonat
Díszítéshez: porcukor

 

Elkészítése:

1. A lisztet egy csipetnyi sóval, tojássárgájával, porcukorral, vajjal gyúrd össze, majd tedd be fél órára a hűtőbe.

2. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágj ki belőle 4 kör, amit a 4 kizsírozott tortaformácskába kell tenned. Ha belenyomkodtad a köröket a formákba, akkor egy villával szúrd meg párszor az aljukat. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd meg. (A tészta akkor igazán jó, ha simán kiesik a formákból.)

3. Mosd meg a szőlőt, szárítsd meg, majd vágd félbe és magozd ki. Az aludttejet, a vaníliás pudingot, a cukrot és a vaníliakivonatot keverd össze, majd töltsd bele egy töltőzsákba.

4. A krémmel töltsd meg a tortácskákat, majd tegyél a tetejükre szőlőt és hintsd meg porcukorral.

Még több őszi édesség >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL