Szabó Anna
Hozzávalók
• 2 közepes méretű sütőtök
• 2 alma
• 2 vöröshagyma
• 4 sárgarépa
• 2 szál zeller
• 4 csésze alaplé, két csésze víz
• 200 ml tejszín
• 200 ml almabor
• 2 kiskanál só
• 3 kiskanál zsálya
• 2 kiskanál rozmaring
• reszelt parmezán
Elkészítése
Vágjuk ketté a sütőtököt, majd távolítsuk el a magokat. Fóliával kibélelt tepsiben süssük almaborral leöntve, míg meg nem puhul, majd vágjuk le a héját és kockázzuk fel.
Közben a hagymát, az almát, a sárgarépát és a zellert kis olajon pirítsuk meg. Majd öntsük rá az alaplevet és pároljuk egy órán át. Később a sütőtökkel is főzzük egy órán át. Adjuk hozzá a vizet és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítsük, majd díszítsük sajttal.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK