Tészta
• 250 g liszt;
• 1 tojássárgája;
• ½ teáskanál szárított élesztő;
• 2 evőkanál cukor;
• ½ bögre tej;
• 2 evőkanál olvasztott vaj;
• 1 evőkanál növényiolaj;
• 1 csipet só;
Mákos töltelék
• 4 evőkanál cukor;
• 2/3 bögre darált mák
1. Tészta: egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a cukrot, a langyos tejet és a szárított élesztőt. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő felfut. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját, az olajat, a sót és a lisztet. Dagasszuk össze a tésztát.
2. Takarjuk le konyharuhával, kelesszük meleg helyen.
3. A töltelékhez egy kevés vízben forrásig főzzük a mákot, adjuk hozzá a cukrot és alaposan keverjük össze.
4. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd óvatosan tekerjük fel. A két végét illesszük össze.
5. Következő lépésben vágjuk 1 – 1,5 cm-es szeleteket, de úgy, hogy nem vágjuk át teljesen, egyben marad a rúd. Ezek után két szeletet hajtsunk kifelé, a harmadikat a kör közepe felé, amíg körbe nem ér.
6. 30 percig sütjük 200 oC-on.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK