 Szabó Anna
         Szabó Anna
      
Hozzávalók
-    40 dkg spenót
- 15 dkg kockatészta (vagy csuszatészta)
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt (füstölt v. trappista)
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
Elkészítés
Az alaposan megmosott spenótleveleket tegyük enyhén sós, forrásban lévő vízbe, majd főzzük kb. öt percig. Ezután szűrjük, és csepegtessük le.
 
 Hevítsük fel a vaj felét, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pár pillanat alatt futtassuk meg egy kicsit. Adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve pároljuk néhány percig. Végül vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
 
 A tésztát főzzük puhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és öblítsük le hideg vízzel. Ezután alaposan csepegtessük le.
 
 A sajtot reszeljük le, és a felét tegyük félre. Keverjük össze a tejföllel, enyhén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután a lecsepegtetett tésztát keverjük össze a sajtos-tejföllel.
 
 A maradék vajjal kenjünk ki egy jénai tálat (vagy egy kisebb tepsit), és tegyük bele a tészta harmadát. Simítsuk el egyenletesen, majd terítsük rá a párolt spenót felét. Ezután megint tészta következik, majd spenót. A tetejére tészta kerüljön, melyet szórjunk meg a félretett reszelt sajttal.
 
 Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a sajt szépen rápirul a tetejére. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni.
 
 Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a rakott tésztát, és úgy kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
 
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
 
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK