 Szabó Anna
         Szabó Anna
      
Hozzávalók
- 40 dkg sárgabarack
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- őrölt fahéj
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor
- 3 dl víz
- cukor
- citromlé
Elkészítés
A sárgabarackot kimagozzuk, ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat és az őrölt fahéjat, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük.
Botmixerrel pépesítjük, és további 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
A 0,5 dl vizet felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint, addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik és langyosra hűl, majd hozzákeverjük a pépesített sárgabarackhoz. Egy jénait kibélelünk fóliával, beleöntjük a sárgabarackpépet, és dermedésig a hűtőbe helyezzük.
Addig a mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponés krémhez, majd a felét óvatosan rákanalazzuk a hűtőből kivett és megdermedt sárgabarackzselére.
A vizet feltesszük forrni, egy kis cukorral és citromlével, néhány percig hagyjuk a tűzön, majd langyosra hűtjük. A babapiskótát belemártogatjuk a szirupba, a krém tetejére fektetjük, majd rákanalazzuk a maradék krémet. A tetejére egy sor szirupos piskóta kerüljön.
Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan összeérjenek az ízek, és a krém megdermedhessen. A hűtőből kivéve, egy tálcára fordítjuk, óvatosan eltávolítjuk a tetejéről a fóliát és hideg vízbe mártott késsel felszeleteljükk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
 
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
 
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK