• 2 db főzőtök (közepes méretű)
• fél bögre ricotta
• 1/3 bögre mozzarella sajt
• 6 szem koktélparadicsom
• 2 evőkanál olívabogyó
• 1 evőkanál friss fűszer (petrezselyem, bazsalikom)
• 1 evőkanál olíva olaj
• só és bors (ízlés szerint)
• 1 evőkanál fenyőmag
1. Vágd félbe (hosszan) a tököt, és kanalazd ki belőle a magokat. Tedd egy tűzálló edénybe, szórd meg sóval és borssal.
2. Rakd bele a ricottát, a félbevágott olívabogyókat és koktélparadicsomot. Szórd rá a fenyőmagot, a fűszereket és a reszelt mozzarellát.
3. 180oC fokon süsd 20-25 percig.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK