Szabó Anna
Hozzávalók 6 kisebb pohárhoz
- 1/2 cs leveles tészta
- 1/2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 ek rumaroma (el is hagyható)
- 2,5 g porzselatin
- 1 dl habtejszín
- 10 dkg ribizli
- 10 dkg málna
Elkészítés
Az előnyújtott leveles tésztát helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a rumaromát, majd a maradék tejet is. Kb. fél dl tejet melegítsünk fel, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, majd öntsük hozzá a pudingos tejhez. A keveréket tegyük fel a tűzre, állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt verjük kemény habbá, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz. A ribizlit és a málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Az előkészített poharakba kanalazzuk bele a teljesen kihűlt krém felét, és szórjuk meg ribizlivel. Ezután pakoljuk rá a kisebb darabokra tördelt leves tésztát, majd szórjuk rá a málnát. Végül kanalazzuk rá a maradék krémet, és ízlés szerint díszítsük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK