Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Vaníliás krémes
Hozzávalók
30 dkg liszt
3 evőkanál tej
7 dkg cukor
7 dkg margarin
1 kávéskanál szalakáli
A krémhez:
4 dl tej
4 púpozott evőkanál liszt
3 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Elkészítés
Keverd habosra a margarint a cukorral, add hozzá a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három lapot süss belőle, kilisztezett tepsiben.
A krémhez forralj fel 3 dl tejet, add hozzá a maradék 1 dl hideg tejet. A lisztet a vaníliás cukorral és a cukorral összekeverve lassan engedd bele a forrásban lévő tejbe, és főzd simára. Kihűlésig kevergesd, majd add hozzá a margarint, a porcukrot 1 csomag vaníliás cukorral és keverd habosra. Most jön a rétegezés: a lapokat kend meg a krémmel, a harmadik lapot pedig szórd meg vaníliás cukorral.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK