Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Zserbó pohárkrém
Hozzávalók
• 20 dkg étcsokoládé
• 2 dl habtejszín
• 4 tojássárgája és tojásfehérje szétválasztva
• 10 dkg cukor
• rumaroma
• 8 dkg házi baracklekvár
A tésztához:
• 10 dkg búzaliszt
• 10 dkg darált dió
• 12 dkg dkg vaj
• 6 dkg porcukor
• 1 dkg vaníliás cukor
• 1 db tojássárgája
• 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
A csokoládét vízgőz felett lassan olvasztjuk. A tejszínhabot óvatosan nem túl keményre felverjük. A sárgáját habosra verjük a fele mennyiség cukorral (5 dkg), ezután a fehérjét is felverjük a cukor másik felével. Fontos, hogy minden habot külön verünk fel. Következő lépésben a sárgájából készített habot keverjük az olvasztott csokoládé alá óvatosan, és csak ezután a tejszínhabot és a fehérjehabot. Kevés rumaromával ízesítjük. Óvatosan homogén krémmé keverjük. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, és a tésztát gyorsan összedolgozzuk. Fagyasztóban pihentetjük kb. 15 percet, ezután sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a morzsánkat. A pohárkrémhez a sült diós linzermorzsánkat szórjuk a pohár aljára, erre ráhalmozzuk a csokoládéhabot, rácsurgatjuk a baracklekvárt. Tetejét kevés darált dióval szórjuk meg.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK