Felnőtt tartalom (18+)
Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.
ELMÚLTAM 18 ÉVES
NEM MÚLTAM EL 18 ÉVES
GASZTRO

Nőies megjelenésű italokat keresünk? Íme a legjobb pink ginek!

A szeszes italok fogyasztását hajlamosak vagyunk ösztönösen egyfajta férfias elfoglaltságnak tekinteni, holott a hölgyek között is rengetegen vannak, akik szívesen megisznak néha egy-egy finom italt. Olyannyira, hogy léteznek kifejezetten nőiesebb italok, melyek kapcsán sokan abban a tévhitben élnek, hogy csak mézédes krémlikőrök lehetnek, holott ez ebben a formában közel sem teljesen helytálló kijelentés.

Elég csak megismerkedni például a pink ginek világával, melyek kapcsán általános félreértés, hogy eredetileg is a hölgyek számára készültek, holott ez egyáltalán nem igaz. Lássuk tehát ennek az italkülönlegességnek a történetét, illetve ezzel egyetemben ismerkedjünk meg néhány kiváló minőségű pink ginnel is!

A pink ginek története

Míg a hagyományos borókapárlatok története több évszázados hagyománnyal büszkélkedhet, addig a színesített változatok múltja egyáltalán nem nyúlik vissza ilyen régre. A feljegyzések szerint a 19. században történt először, hogy a ginrajongók szerették volna megreformálni egy kicsit az italt, de nemcsak az ízvilág, hanem a megjelenés tekintetében is, hiszen a rendszerint átlátszó küllemű párlat már kezdett unalmassá válni.

Ekkor születtek az első gin koktélok, melyeknek az alapját a jó minőségű alkoholos ital, valamint némi keserűlikőr keveréke adta. Ennek köszönhetően egy nagyon enyhe rózsaszínes árnyalatot kapott a végeredmény, aminek köszönhetően megszülettek az első pink ginek. A feljegyzések szerint leginkább az angol hajósoknak köszönhető, hogy ez a különleges keverék megszületett.

Ők ugyanis a tengeren nagyon sokat fogyasztottak különféle keserűlikőröket a gyomorbántalmak, illetve a tengeribetegség ellen. Mivel a jó gint sem vetették meg, ezért rendszeresen kevertek italukba gyomorkeserűket, amivel gyakorlatilag megalapoztak a pink gineknek. A látványosabb és ízletesebb finomságok nagyon hamar népszerűvé váltak a szárazföldön is, és mára ez az ital meghódította a legjobb bárokat, hiszen nehéz olyan helyre menni, ahol nem találkozhatunk efféle különlegességgel.

Azt azért fontos kiemelni, hogy ma már nem keserűlikőrök adják a pink ginek kellemes árnyalatát, hanem különféle fűszernövények, melyekkel a színhez egészen egyedi ízesítés is tartozik. Nem véletlen tehát, hogy mára ezek az italok a különlegességek sorába tartoznak, és a legnagyobb ínyencek fogyasztják ezeket. Ha kipróbálnánk közülük néhány jobb minőségű finomságot, az alábbiakkal feltétlenül érdemes lehet kísérletezni akár önmagában szeretnénk jó gint inni, akár egy koktélhoz keresünk jó alapanyagot.

Gordon’s Pink Gin

Az egyik legjobb és legnépszerűbb ital a kategórián belül minden kétséget kizáróan a Gordon’s Pink Gin, mely az eredeti Gordon’s gin egy speciális receptúrája, amit a főzde szerint egyenesen a nyári ízek és élmények ihlettek, méghozzá olyan piros bogyós gyümölcsök felhasználásával, mint az eper, a málna vagy éppenséggel a ribizli.

Mint a világ egyik legismertebb és legrégebbi ginmárkája, a Gordon’s termékeire érdemes odafigyelni, hiszen az ital őshazájából, az Egyesült Királyságból származik, sőt mind a mai napig az egyik legkedveltebb márka arrafelé. A mindenki által ismert 2006-os nagy ginrobbanás előtti időkben a Gordon’s neve összefonódott ezzel az italtípussal, így gyakorlatilag mindenkinek ez a márka jutott az eszébe, ha szóba került a prémium angol gin.

A Gordon’s Pink Gin érdekessége, hogy egy egészen friss receptúra alapján készül, hiszen a gyártó sokáig nem volt hajlandó engedni a régi megoldásoknak és ízesített italokkal felhígítani a kínálatot. Mára azonban kijelenthető, hogy jó döntés volt, hiszen egy olyan selymes, határozottan gyümölcsös hatású élményt született, mely megőrizte a ginek sajátosságait, a kellemesen rózsaszín megjelenés mögött pedig nagyon erőteljes málnás és epres hatás bújik meg.

Beefeater Pink Gin

A Beefeater szintén a népszerű gingyártók közé sorolható, nehéz lenne különbséget tenni ezen a téren köztük és a Gordon’s között, noha a hozzáértők és a ginrajongók természetesen az ízek és az aromák tekintetében hatalmas eltéréseket találhatnak közük. Igaz ez a pink ginjük kapcsán is, amivel 2018-ban állt elő elsőként a Beefeater, akik úgy döntöttek, hogy a klasszikus borókapárlatjukat erőteljes epres hatásokkal dobják fel.

Mindezt ráadásul egy leheletnyivel magasabb alkoholfok társaságában, így dacára annak, hogy ez az ital sokkal édesebb és karakteresebb, érdemes azért óvatosabban fogyasztani, mert hamarabb megárthat. Különösen szerencsés választás azok számára, akik imádják az édes ízeket, illetve a határozottan karakteres aromákat. Behűtve egyenesen fenséges nyári frissítő, de bármilyen epres koktélban nagyon jól megállja a helyét.

Pink 47

A Pink 47 egyike a legklasszikusabb és legjellegzetesebb angol gineknek. Rendkívül magas minőségben készül, az Old St. Andrews Distillery lepárló büszkesége, akik egy titkosított recept alapján, több gyógynövény bevonásával párolják ezt a különleges finomságot. Érdekessége, hogy a palackozás előtt négyszer desztillálják, és 47 százalékos alkoholtartalma miatt kifejezetten ütősnek tekinthető, ezáltal nem egy könnyed nyári frissítő, inkább koktélban lehet jó megoldás.

Egy prémium kategóriás angol ginről van szó, mely nemcsak a megjelenése tekintetében igazán exkluzív – utalnánk itt a védjeggyé vált kristályformájú üvegre, mely egyenesen rendhagyó hatást ad az italnak –, hanem a szakma is rendszeresen díjazza. Példának okáért előkelő aranyérmet szerzett a 2008-as IWSC-n majd a 2012-es ISC-n is. A sok gyógynövény miatt enyhén likőrös hatást kelt, a sokoldalú ízek miatt pedig érdemes behűtött állapotban fogyasztani. Lecsengése rövid, ámde annál tisztább és szárazabb. Érdemes megkóstolni, ha kedveljük a minőségi italokat!

Malfy Gin Rosa

Hogy ne csak angol ginek legyenek a listán, érdemes lehet a pink ginek kedvelőinek megkóstolniuk a Malfy kapcsolódó termékét, mely egyenesen a mediterrán olasz partokra repít el minket. Nem véletlenül, hiszen a Vergano család több évszázada foglalkozik Torino közelében a ginkészítéssel, alkotásaik erőteljesen különböznek a klasszikus angol italoktól, de azért természetesen magukon hordozzák a borókapárlatok sajátosságait.

A Malfy Gin Rosa érdekessége, hogy a pink színt a gyártó a grapefruit segítségével érte el, tehát nem a gyógynövényekre építették sem az ízhatást, sem a megjelenést. Gyakorlatilag csak az eredeti Malfy gin lett megbolondítva egy még erőteljesebb citrusos hatással, ami azért nagyon különleges, mert az alapital is rendelkezik ilyen sajátosságokkal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL