{KEPGALERIA}
Omlós vajkaramella
Hozzávalók
25 dkg kristálycukor
fél liter tej
4 dkg vaj
Elkészítés
Lassú tűzön melegítsük fel a tejet a cukorral, majd amikor elkezd forrni, állandóan kevergessük addig, míg szép aranybarna színe nem lesz, és a fakanállal csíkot tudunk húzni az edény alján.
Ekkor vegyük le a tűzről és tegyük bele a hideg vajat. Kevergessük egészen addig, míg teljesen fel nem veszi a vajat a tejkaramella. Nem telik sok időbe – mindössze 1-2 perc -, míg a massza nyúlós állagúból omlóssá nem válik.
Ezután borítsuk az egészet szilikonos sütőpapírra és lapítsuk ki. Várjuk meg, míg langyos lesz, és kockázzuk fel.
OLVASS TOVÁBB!
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK