Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mindenki kedvence: a polenta!

Szerző:
Szabó Anna
A puliszka, vagy ahogyan jobban ismerik, polenta, sok hagyományos konyhában jelen van és a világ legtöbb nyelvén ismerik. Édesen vagy sósan egyaránt finom, cukorral, fahéjjal vagy lekvárral reggelire kitűnő, ebédre pedig gombás ragú vagy gulyás mellé, zöldsalátával vagy egy pikáns szósszal egészen ünnepélyes étel lesz.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Zöldfűszeres polenta szeletek - toszkán recept


Hozzávalók

olívaolaj a sütéshez
3-4 csésze víz
1 csésze polenta
1 kiskanál apróra vágott száraz zsálya
1 kiskanál rozmaring
fél csésze reszelt parmezán
2 kanál vaj

Elkészítés

A polentát megfőzzük a vízben, amelybe előzőleg beletettük a száraz fűszernövényeket. Lassú tűzön főzzük, rendszeresen kevergetve a kását, egészen addig, míg a fakanál egyenesen meg nem áll benne. Ekkor van kész, és ez 15-20 percig tarthat. Miután kész a polenta, hozzáadjuk a parmezánt meg a vajat és jól összekeverjük a masszát. Áttesszük a tepsibe, és egy spatulával egyenletesre igazítjuk a polentát. Ne fedjük le semmivel, így hagyjuk teljesen kihűlni (kb. 45 perc). Ez után egy fóliát kenjünk meg olajjal, erre öntsük ki a polentát, egyenletes hosszú szeletekre vágjuk fel, kenjük meg a szeletek tetejét olajjal és helyezzük őket egy sütőlapra. Előmelegített, kiolajozott sütőben süssük körülbelül 15-20 percig.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL