Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Hozzávalók
50 dkg Rama margarin
22 dkg porcukor
67,5 dkg finomliszt
7,5 dkg rizsliszt
1 teáskanálnyi fűszerkeverék, (fahéj, szerecsendió keveréke, esetleg mézeskalács fűszer)
36 db szegfűszeg
2 evőkanálnyi finomított kristálycukor
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt alacsony hőmérsékletre. Egy nagyobb tálban keverjük össze a margarint és a porcukrot, amíg könnyű és levegős masszát kapunk. Keverjük bele a lisztet és a fűszerkeveréket, majd kézzel formázzuk szilárd állagúvá. Gyúrjuk tovább egy kilisztezett nyújtódeszkán addig, amíg lágy tésztát kapunk.
Vágjuk két részre a tésztát, fedjük le, és tegyük hűtőbe 30 percre. Nyújtsuk ki a tészta felét két sütőpapír között 1 cm vékonyra, majd egy 6 cm-es átmérőjű, fodros szélű formával szaggassunk belőle korongokat. A maradék tésztát gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki, és ugyanúgy szaggassuk ki.
Helyezzük a korongokat margarinnal vékonyan kikent sütőlapra egymástól 3 cm-es távolságra. Mindegyik közepébe nyomjunk egy-egy szegfűszeget. Szórjuk meg a finomított kristálycukorral, a tészta másik felét is hasonlóképpen készítsük el. Süssük lassú tűzön kb. 30 percig, amíg ki nem világosodik a színe. Hagyjuk 5 percig a sütőlapon, majd helyezzük sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK