Szabó Anna
Tészta hozzávalói
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 3 dkg vaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék hozzávalói
- ízlés szerint szalámi, kolbász, sonka
- lapka sajt
- reszelt sajt
Elkészítés
A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a sóval, kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra, majd morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot.
Indítsuk el a dagasztóprogramot, dagasszuk meg a tésztát. (Jó, ha kétszer is elindítjuk egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjunk.) Természetesen kézzel is megdagasztható.
A megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztő tálba, majd langyos helyen kelesszük kb. 30 percig. Ha megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, majd vágjuk fel akkora darabokra, amekkora a sütéshez használt forma mérete. A formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat.
Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ízlés szerint szalámit (kolbászt vagy sonkát) és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, míg teljesen megtelik a forma. Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hűlni, úgy kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK