Szabó Anna
      
Hozzávalók
- 10 dkg Győri Édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral, és a forráspontig hevített vajjal. Kanalazzuk bele a poharakba, az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele, majd tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben készítsük el a krémsajtos keveréket.

Krémsajtos réteg
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl tej (3,5 %-os)
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 g zselatin (por)
A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg. Amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint, majd kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.
Vegyük ki a hűtőből a poharakat, kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt krémsajtos, zselatinos keveréket, majd tegyük vissza, hogy teljesen megdermedjen. Közben készítsük el a málnás keveréket.
Málnás réteg hozzávalói
- 30 dkg málna
- 1,5 dl víz
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 10 g zselatin (por)
A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal. Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, ne kerüljenek bele. Tegyük vissza a málnapépet a tűzre, és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.
Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget. Tegyük vissza, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét málnaszemekkel díszítsük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK