.
Nagyanyó karfiolos krumplilevese
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
2 db közepes krumpli
1 pár virsli (a füstölt a legjobb)
1 csokor petrezselyem
1 pohár tejföl
pirosarany, esetleg pirospaprika
ételízesítő
bors
olaj
Elkészítés
A karfiolt szedd szét rózsáira, a krumplit hámozd meg és vágd apró kockákra, majd dobd fel őket főni egy fazék vízbe. Adj hozzá egy is ételízesítőt.
Mikor a karfiol már puha, de nem főtt szét, végy ki belőle egy keveset, ez majd levesbetétként fog szolgálni, a maradék pedig hadd főjön puhára. Ha kész, szűrd le, majd kevés főzőlével és piros arannyal dúsított tejföllel turmixold össze. Óvatosan öntsd vissza a főzőlébe és keverd el. Ezután jöhetnek a félretett karfiolrózsák, egy kis bors és tejföl.
Virslit is adhatsz hozzá, melyet előzőleg piríts meg egy kevés olajon. Hagyd, hogy rottyanjon még egyet és már kész is.
Ha kiadósabbra szeretnéd, tégy hozzá még zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, ahogy tetszik.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK