Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Krumpli - Ahogy megszoktuk, és ahogyan talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető burgonya a mai összeállítás főszereplője. Ha akarom, lehet belőle karfiolos krumplileves, ahogy annak idején a nagymamám készítette, de ne felejtsük ki a sorból a népszerű rakott krumplit; az egyszerű nagyszerű lapcsánkát, mely többek közöttt tócsni néven is ismert; és a krumplis pogácsát sem.

 

.

 

 

Nagyanyó karfiolos krumplilevese

Hozzávalók:

1 kis fej karfiol
2 db közepes krumpli
1 pár virsli (a füstölt a legjobb)
1 csokor petrezselyem
1 pohár tejföl
pirosarany, esetleg pirospaprika
ételízesítő
bors
olaj

Elkészítés

A karfiolt szedd szét rózsáira, a krumplit hámozd meg és vágd apró kockákra, majd dobd fel őket főni egy fazék vízbe. Adj hozzá egy is ételízesítőt.

Mikor a karfiol már puha, de nem főtt szét, végy ki belőle egy keveset, ez majd levesbetétként fog szolgálni, a maradék pedig hadd főjön puhára. Ha kész, szűrd le, majd kevés főzőlével és piros arannyal dúsított tejföllel turmixold össze. Óvatosan öntsd vissza a főzőlébe és keverd el. Ezután jöhetnek a félretett karfiolrózsák, egy kis bors és tejföl.

Virslit is adhatsz hozzá, melyet előzőleg piríts meg egy kevés olajon. Hagyd, hogy rottyanjon még egyet és már kész is.

Ha kiadósabbra szeretnéd, tégy hozzá még zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, ahogy tetszik.

gasztro gasztronómia konyhafortélyok krumpli
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL