Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Könnyű és finom torták nyárra

Szerző:
Szabó Anna
A nagy nyári hőségben egy cseppet sem vágyunk arra, hogy a meleg sütő mellett álljunk a konyhában. Bármennyire csábító is a palacsinta, bízzuk inkább a strandos büfékre, éttermekre az elkészítését. De mit tudunk tenni, ha nem szeretnénk desszert nélkül maradni a vasárnapi ebéd alkalmával, vagy csak egy kis extra édességet varázsolnánk a grillpartik és a nyári születésnapok ünnepi asztalára?

Ahogy meleg időben a főételek közül is a könnyebb ételeket keressük, úgy nincs ez másképp a desszerteknél sem. Legyen a nyári sütemény enyhe ízvilágú, frissítő és ami talán a legfontosabb, készüljön el gyorsan és lehetőség szerint sütés vagy egyéb macerás előkészület nélkül.


Könnyedén összeállítható és manapság egyre kedveltebbek is a pohárdesszertek, vagy a joghurtos, keksz alapú torták. Most mi is hoztunk néhány különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta receptet, amitől a család és a barátok szája is tátva marad majd.
 

.

Joghurt és puding


Világszerte egyre többen szenvednek gluténérzékenységben, ezért a következő recepttel nekik is szeretnénk kedvezni. Az erdei gyümölcsös joghurt desszert amellett, hogy gluténmentes, nem tartalmaz tojást és hozzáadott cukrot sem. Az elkészítése nagyon egyszerű, az előkészületekkel együtt is csupán körülbelül húsz percig tart. A görög joghurtot összekeverjük egy kis eritrittel, reszelt citromhéjjal, erdeigyümölcs keverékkel, majd teszünk hozzá zselatint és végül beleöntjük az őzgerinc formába. Két-három óra hűsölés után már fogyasztható is.


Végül pedig szeretnénk egy olyan receptet ajánlani, amit akár gyermekeinkkel együtt is el tudunk készíteni, így a legkisebbek is kivehetik részüket a sütés-főzésből. A puding arcocskákhoz készítsünk egy egyszerű vaníliás pudingot cukorral és tejjel. Figyeljünk rá, hogy csomómentesen keverjük el. Miután ezzel elkészültünk, öntsük bele tálkákba és ha kihűlt fordítsuk ki őket egy-egy lapos tányérra. Ezután nincs más hátra, mint szólni a gyerkőcöknek, hogy készítsék el az arcocskákat csokiszórással, gumicukorral vagy pillecukorral és különböző színes cukorszórással. Használhatunk kandírozott vagy friss apróra vágott gyümölcsöket és díszítő tollakat is az alkotáshoz.
 

gasztronómia sütemények parfétorta epressütemény tejberizs eper joghurt puding
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL