Ahogy meleg időben a főételek közül is a könnyebb ételeket keressük, úgy nincs ez másképp a desszerteknél sem. Legyen a nyári sütemény enyhe ízvilágú, frissítő és ami talán a legfontosabb, készüljön el gyorsan és lehetőség szerint sütés vagy egyéb macerás előkészület nélkül.
Könnyedén összeállítható és manapság egyre kedveltebbek is a pohárdesszertek, vagy a joghurtos, keksz alapú torták. Most mi is hoztunk néhány különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta receptet, amitől a család és a barátok szája is tátva marad majd.
Joghurt és puding
Világszerte egyre többen szenvednek gluténérzékenységben, ezért a következő recepttel nekik is szeretnénk kedvezni. Az erdei gyümölcsös joghurt desszert amellett, hogy gluténmentes, nem tartalmaz tojást és hozzáadott cukrot sem. Az elkészítése nagyon egyszerű, az előkészületekkel együtt is csupán körülbelül húsz percig tart. A görög joghurtot összekeverjük egy kis eritrittel, reszelt citromhéjjal, erdeigyümölcs keverékkel, majd teszünk hozzá zselatint és végül beleöntjük az őzgerinc formába. Két-három óra hűsölés után már fogyasztható is.
Végül pedig szeretnénk egy olyan receptet ajánlani, amit akár gyermekeinkkel együtt is el tudunk készíteni, így a legkisebbek is kivehetik részüket a sütés-főzésből. A puding arcocskákhoz készítsünk egy egyszerű vaníliás pudingot cukorral és tejjel. Figyeljünk rá, hogy csomómentesen keverjük el. Miután ezzel elkészültünk, öntsük bele tálkákba és ha kihűlt fordítsuk ki őket egy-egy lapos tányérra. Ezután nincs más hátra, mint szólni a gyerkőcöknek, hogy készítsék el az arcocskákat csokiszórással, gumicukorral vagy pillecukorral és különböző színes cukorszórással. Használhatunk kandírozott vagy friss apróra vágott gyümölcsöket és díszítő tollakat is az alkotáshoz.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK