Ahogy meleg időben a főételek közül is a könnyebb ételeket keressük, úgy nincs ez másképp a desszerteknél sem. Legyen a nyári sütemény enyhe ízvilágú, frissítő és ami talán a legfontosabb, készüljön el gyorsan és lehetőség szerint sütés vagy egyéb macerás előkészület nélkül.
Könnyedén összeállítható és manapság egyre kedveltebbek is a pohárdesszertek, vagy a joghurtos, keksz alapú torták. Most mi is hoztunk néhány különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta receptet, amitől a család és a barátok szája is tátva marad majd.
Olasz módra
Egy kis utazásra invitálhatjuk szeretteinket, ha készítünk nekik egy olaszos parfé tortát. Nem kell tőle megijedni, igazán könnyen elkészíthető, nincs másra szükségünk, mint egy kis habtejszínre, vaníliás krémporra, magozott meggyre, amit akár más bogyós gyümölccsel is helyettesíthetünk, kiegészíthetünk, illetve tejcsokoládéra, habfixálóra, a mázhoz csokis krémporra és a tortánk alapjához ostyalapra. Használjuk csatos tortaformát, tegyük bele az ostyalapot, majd készítsük el az olaszos vaníliás krémet, forgassuk hozzá a meggyet és a tejcsokit, öntsük rá az ostyalapra és tegyük a mélyhűtőbe három órára. Ezután készítsük el a csokis krémet, amit aztán a torta tetejére és oldalára kenünk. Végül tálalás előtt kerül rá a habtejszín. A tetejét olvasztott étcsokoládéval csíkozhatjuk még tetszés szerint.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK