Ahogy meleg időben a főételek közül is a könnyebb ételeket keressük, úgy nincs ez másképp a desszerteknél sem. Legyen a nyári sütemény enyhe ízvilágú, frissítő és ami talán a legfontosabb, készüljön el gyorsan és lehetőség szerint sütés vagy egyéb macerás előkészület nélkül.
Könnyedén összeállítható és manapság egyre kedveltebbek is a pohárdesszertek, vagy a joghurtos, keksz alapú torták. Most mi is hoztunk néhány különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta receptet, amitől a család és a barátok szája is tátva marad majd.
Tejberizs egy kicsit másképp
A torták egy következő változatát, a tejberizstortát is jó szívvel ajánljuk. Bár picit több, mint 60 perc szükséges az elkészítéséhez, de kis gyakorlattal egy nem hétköznapi desszertet készíthetünk. Ehhez szükségünk lesz egy csatos tortaformára, amibe sütőpapírt helyezünk. A torta tészta részét egy sütést nem igénylő kekszes alappal váltjuk ki, amihez nem kell más, csupán karamellás keksz, (természetesen bármilyen másik keksz is megteszi, legyen szó vaníliásról, vagy a kakaós változatról). Törjük össze a kekszet, keverjük el a kekszmorzsát felolvasztott margarinban, majd terítsük szét a forma aljában, hogy mindenhova jusson belőle. Amíg előkészítjük a torta további részeit tegyük be a hűtőbe az alapot, hogy a margarinos keverék kellően megdermedjen. Készítsük el a tejberizst, vaníliás cukorral, és hogy a töltelékünk ne legyen folyós tegyünk hozzá zselatint, majd a keményre felvert tejszínt forgassuk bele a még langyos tejberizsbe. A kapott krémet öntsük rá a kihűlt kekszes alapra, majd három órán keresztül hűtsük le a hűtőben. Díszítéshez készíthetünk egy kis gyümölcskrémet, vagy egy alapos öblítés után tehetünk rá friss bogyós gyümölcsöket, például áfonyát, szedret, málnát, ribizlit, vagy bármilyen más gyümölcsöt, ami nyáron megtalálható az otthonunkban vagy akár a saját kertünkben.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK