Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Könnyű és finom torták nyárra

Szerző:
Szabó Anna
A nagy nyári hőségben egy cseppet sem vágyunk arra, hogy a meleg sütő mellett álljunk a konyhában. Bármennyire csábító is a palacsinta, bízzuk inkább a strandos büfékre, éttermekre az elkészítését. De mit tudunk tenni, ha nem szeretnénk desszert nélkül maradni a vasárnapi ebéd alkalmával, vagy csak egy kis extra édességet varázsolnánk a grillpartik és a nyári születésnapok ünnepi asztalára?

Ahogy meleg időben a főételek közül is a könnyebb ételeket keressük, úgy nincs ez másképp a desszerteknél sem. Legyen a nyári sütemény enyhe ízvilágú, frissítő és ami talán a legfontosabb, készüljön el gyorsan és lehetőség szerint sütés vagy egyéb macerás előkészület nélkül.


Könnyedén összeállítható és manapság egyre kedveltebbek is a pohárdesszertek, vagy a joghurtos, keksz alapú torták. Most mi is hoztunk néhány különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta receptet, amitől a család és a barátok szája is tátva marad majd.
 

.

Tejberizs egy kicsit másképp


A torták egy következő változatát, a tejberizstortát is jó szívvel ajánljuk. Bár picit több, mint 60 perc szükséges az elkészítéséhez, de kis gyakorlattal egy nem hétköznapi desszertet készíthetünk. Ehhez szükségünk lesz egy csatos tortaformára, amibe sütőpapírt helyezünk. A torta tészta részét egy sütést nem igénylő kekszes alappal váltjuk ki, amihez nem kell más, csupán karamellás keksz, (természetesen bármilyen másik keksz is megteszi, legyen szó vaníliásról, vagy a kakaós változatról). Törjük össze a kekszet, keverjük el a kekszmorzsát felolvasztott margarinban, majd terítsük szét a forma aljában, hogy mindenhova jusson belőle. Amíg előkészítjük a torta további részeit tegyük be a hűtőbe az alapot, hogy a margarinos keverék kellően megdermedjen. Készítsük el a tejberizst, vaníliás cukorral, és hogy a töltelékünk ne legyen folyós tegyünk hozzá zselatint, majd a keményre felvert tejszínt forgassuk bele a még langyos tejberizsbe. A kapott krémet öntsük rá a kihűlt kekszes alapra, majd három órán keresztül hűtsük le a hűtőben. Díszítéshez készíthetünk egy kis gyümölcskrémet, vagy egy alapos öblítés után tehetünk rá friss bogyós gyümölcsöket, például áfonyát, szedret, málnát, ribizlit, vagy bármilyen más gyümölcsöt, ami nyáron megtalálható az otthonunkban vagy akár a saját kertünkben.
 

gasztronómia sütemények parfétorta epressütemény tejberizs eper joghurt puding
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL