GASZTRO

Könnyű és finom torták nyárra

A nagy nyári hőségben egy cseppet sem vágyunk arra, hogy a meleg sütő mellett álljunk a konyhában. Bármennyire csábító is a palacsinta, bízzuk inkább a strandos büfékre, éttermekre az elkészítését. De mit tudunk tenni, ha nem szeretnénk desszert nélkül maradni a vasárnapi ebéd alkalmával, vagy csak egy kis extra édességet varázsolnánk a grillpartik és a nyári születésnapok ünnepi asztalára?

Ahogy meleg időben a főételek közül is a könnyebb ételeket keressük, úgy nincs ez másképp a desszerteknél sem. Legyen a nyári sütemény enyhe ízvilágú, frissítő és ami talán a legfontosabb, készüljön el gyorsan és lehetőség szerint sütés vagy egyéb macerás előkészület nélkül.


Könnyedén összeállítható és manapság egyre kedveltebbek is a pohárdesszertek, vagy a joghurtos, keksz alapú torták. Most mi is hoztunk néhány különösebb erőfeszítés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta receptet, amitől a család és a barátok szája is tátva marad majd.
 

.

Gyümölcsös finomság


Az epres gyümölcstortát elsősorban azoknak ajánljuk, akik a magas hőmérséklet ellenére is kedvet éreznek hozzá, hogy egy egyszerű torta alapot megsüssenek. Természetesen ennek alternatívája lehet a boltokban kapható kész vaníliás piskótalap, amit kör, illetve téglalap formában is megvásárolhatunk. A házi készítésűt ez nyilván nem múlja felül, de valamit valamiért. Ha megvan a piskótánk, vanília pudingból készítsünk tölteléket és friss, szeletelt vagy félbevágott eperrel díszítsük a torta tetejét. Legvégül kerül a tetejére a zselé réteg, hogy a gyümölcsök szépen a helyükön maradjanak, de ez a réteg akár el is hagyható. Miután jól behűtöttük már lehet is tálalni.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL