Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Szicíliai padlizsánragu
Hozzávalók
• 500 g padlizsán
• 250 g paradicsom
• 250 g hagyma
• 3 szál szárzeller
• Só
• Bors
• 50 g kimagozott olívabogyó
• 25 g kapribogyó
• 1+5 ek. (classico) olívaolaj
• 4 ek. vörösborecet
• 1 ek. cukor vagy 2 ek. méz
• Néhány bazsalikomlevél
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánokat 2 cm vastag szeletekre, majd 2 cm-es csíkokra vágjuk, felkockázzuk. Szűrőtálba tesszük, megszórjuk 1 ek. sóval, 30 percig pihentetjük, hogy kesernyés levét kidobja.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe merítjük, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva magjaikat eltávolítjuk, húsukat kockákra aprózzuk. A hagymákat és a zellerszárakat vékonyan felkarikázzuk. Az olíva- és a kapribogyót leszűrjük, durvára vagdossuk.
1 ek. olajat felforrósítunk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk, majd fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, az olíva- és kapribogyót, fedő nélkül, szelíd tűzön 10 percig főzzük. Közben a padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk, 3-4 rétegben összehajtogatott papírkendőre terítjük, felitatjuk róla a nedvességet. A maradék 5 ek. olívaolajat felforrósítjuk, beledobjuk a padlizsánkockákat, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve aranybarnára sütjük (5-6 perc).
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a borecetet és a cukrot. Élénk tűzön, szüntelenül keverve addig főzzük, amíg a borecet elpárolog, azaz csípős illata elvész (további 3 perc). Ha szükséges, csak a végén sózzuk, mert sok a sós összetevő!
Csinos tálba szedjük, hagyjuk langyosra vagy egészen kihűlni, tálaláskor bazsalikommal díszítjük. Mártogatóként, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve vagy tésztasaláta „rakományaként” fogyasztjuk. Biztos siker!
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK