Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kávékapszula a spórolás jegyében – melyikkel járunk jobban?

Szerző:
Szabó Anna
Már szinte minden háztartásban található kapszulás kávéfőző. Pedig nem ez a legolcsóbb alternatívája a kávézásnak, mégis szeretjük. Kedveljük, mert nagyon finom és változatos kávékat készíthetünk vele, és persze rendkívül gyors módon. Ám kapszulásból is többféle lehetőség adott. Melyikkel tudunk jobban spórolni?

Nespresso kávégépek

Előnye, hogy nagyon változatos ízvilágú kávékat készíthetünk velük. Hátránya, hogy sajnos nem a legolcsóbb a kávékapszulák terén. Ezért ha ilyen gépünk van, ebben az esetben csak akkor tudunk nagyon spórolni rajta, ha folyamatosan lessük a kapszulás akciókat, valamint beszerzünk egy újrahasználható kapszulát. Ebbe a darált kávét kell beletölteni, fémből készül, és jó alternatívája lehet a költséghatékony kávézásnak. Azonban sokak szerint nem hozza minden esetben ugyanazt az élményt, mint a valódi kapszula. Viszont néha nem rossz ötlet ezzel helyettesíteni a Nespresso-kompatibilis kapszulákat.

Dolce Gusto kapszula

A másik nagy szereplője a kávékapszula-piacnak a Dolce Gusto kávéfőző. Ennek a kapszulás kávéfőzőnek nagyobb a kapszulája, ezért még véletlenül sem lehet a Nespressóval összeházasítani. Viszont jó hír, hogy a Dolce Gusto kapszula sokkal olcsóbb megoldása a kapszulás kávéknak. Általában mennyiségre is több benne a kávé, valamint összességében jobban megéri. A Dolce Gusto esetén pedig még Nespresso-kompatibilis adaptert is beszerezhetünk. Vagyis ezek a típusú gépek kicsit rugalmasabban kezelhetőek, mint a Nespresso gépei.

Mit tegyünk, ha már van kapszulás kávégépünk, és az is Nespresso?

Nem kell akkor sem kétségbeesni, ha már rendelkezünk egy Nespresso kávégéppel. A már említett újrahasználható kapszulás megoldás mellett azért bőven akadnak még olyan kávékapszulák, amelyek megérik az árukat. Mivel a kávé sokáig eláll, érdemes nagyobb mennyiséget beszerezni a megfelelő áru kapszulákból. Ezen kívül átszokhatunk a hosszú kávéra is, ami tulajdonképpen olyan, mintha két kávét készítenénk egy kapszulából. Ezek a tanácsok a Dolce Gusto-tulajdonosoknak is jól jönnek mellesleg, hiszen a kapszulás kávé már önmagában sem egy költségkímélő megoldás.

gasztro kávé kávékapszula
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL