Szabó Anna
Hozzávalók a salátához
- 1 cs zöld spárga
- 2 db sárgarépa
- 1 csokor kapor
- 3 ek méz
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk magos dijoni mustár
- 1/2 citrom leve
- csipet só
Elkészítés
A spárga alsó, fás részét törjük le, vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, és enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra a spárgával együtt, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
Egy tálba keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. Az így elkészült dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek
Rántott mozzarella hozzávalói
- 2 db mozzarella (nagy)
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
- só
- őrölt színes bors
- olaj a sütéshez
A mozzarellát vágjuk félbe, egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.
Ezután minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja.
Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk!
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK