 Szabó Anna
         Szabó Anna
      
Hozzávalók

- 1 db csirke
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só (ízlés szerint)
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk Piros Arany
- 1 tk Erős Pista
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 2-3 dl tejföl
- 2-3 ek olaj
Elkészítés
A csirkét daraboljuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra, a paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
Az olajon pároljuk meg a vöröshagymát, majd néhány perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és a paprikát. Pároljuk még pár percig együtt, majd helyezzük rá a feldarabolt csirkét. A hús mindkét oldalát süssük fehéredésig, szórjuk meg a pirospaprikával, kanalazzuk rá a Piros Aranyat, és az ízlés szerinti mennyiségű Erős Pistát, és alaposan keverjük össze. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst, majd sózzuk és szórjuk meg a fűszerekkel. Végül adjuk hozzá a tejfölt, és jól keverjük össze. Az edényen résnyi helyet hagyva fedjük le, és amikor már forr, állítsuk takarékra a tűzhelyet, és szép lassan főzzük puhára a húst.
Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet, például tarhonyát. Egy bögre tarhonyát aranybarnára pirítunk egy kevés olajon, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd átöntjük egy jénai tálba, melynek lefedjük a tetejét. Végül betesszük a mikróba - alacsony fokozaton 25 perc alatt magába szívja a vizet, már tálalhatunk is.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
 
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
 
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK