 Szabó Anna
         Szabó Anna
      
Hozzávalók
- 1 kisebb karfiol
- 2 db Maggi erőleveskocka
- 50 dkg darált hús
- 1 szelet szikkadt kenyér
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 20 dkg bacon a külső réteg beborításához
- 50 dkg krumpli
- kakukkfű
Elkészítés
Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára, majd óvatosan emeljük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, és tegyük félre, hogy kihűljön. A szikkadt kenyeret áztassuk tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.
A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont, tegyük a közepére a kihűlt egész karfiolt, majd nyomkodjuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt bacon szalonnával.
A krumplit vékonyan szeleteljük fel, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd fedjük le alufóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, állítsuk magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra. (Ha a karfiol enged egy kevéske levet, kanállal szedjük ki.) A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
 
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
 
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK