Szabó Anna
      
{KEPGALERIA}
Fantomhabcsók
Hozzávalók:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
Csipet só
80 db mazsola
2 kk citrom-, vagy narancshéj reszelék vagy 1 vaníliarúd kikapargatott belseje
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra és sütőpapírt teszünk 2 tepsibe. (Praktikus a papír 4 csücskébe pici tojásfehérjét pöttyenteni és így a tepsibe teríteni, mert ez, mint egy jó ragasztó megfogja és biztos nem csúsznak majd le papírostól a kész habcsókok, mikor vesszük ki a tepsit a sütőből!)
A tojásfehérjéket egy nagy keverőtálban közepes fokozaton addig verjük, míg a hab csúcsosodni nem kezd és a fölfordított tálból sem borul ki! (Próbáljuk csak meg!)
Beletesszük a sót és a porcukrot is csak ekkor kezdjük el fokozatosan hozzáadni, közben közepes fokozaton dolgoztatjuk a habverőt. Mikor az összes porcukrot beledolgoztuk, a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk, és 5-6 percig verjük. Szép fényes habot kapunk. (Akkor jó, ha a két ujjunk közé veszünk egy pici habot és már nem érezzük szemcsésnek!) Vigyázzunk, ha túlverjük, akkor összeesik!
Végül óvatosan fakanállal a gyümölcshéj reszeléket vagy vaníliamagokat adjuk hozzá a habhoz. Evőkanál segítségével csúcsos kis kupacokat halmozunk egymás mellé a tepsire és az így kapott kis "szellemeknek" 2-2 mazsolából szemet készítünk. A 2 tepsit egymás alá 60 percre betesszük a sütő középső két rácsára.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK