Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Szilvás gombóc
Hozzávalók
1 kg burgonya
12 dkg liszt
3 dkg búzadara
1 tojás
24 szem szilva
24 db kockacukor
1 dkg vaj
só
zsemlemorzsa
fahéj
porcukor
Elkészítés
Hámozd meg a krumplit, főzd puhára, majd passzírozd át és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a lisztet, a búzadarát, a tojást, és egy csipet sót.
A tésztából szaggass kis egy pohár segítségével 24 darab két ujjnyi vastag, 10 cm átmérőjű kört. Mindegyik közepére tégy egy-egy magozott szilvát - közepén egy kockacukorral - majd formálj belőlük gombócokat.
Forrásban lévő sós vízben főzd meg őket, ez nagyjából 5-6 perc, amíg feljönnek a víz tetejére, majd forgasd meg őket vajon pirított zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva, még forrón tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK