Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Túrógombóc
Hozzávalók
fél kg tehéntúró
2 tojás
1 bögre búzadara
csipet só
olaj
zsemlemorzsa
porcukor
tejföl
Elkészítés
Törd át a túrót, add hozzá a tojásokat és jól keverd össze. Ezután jöhet hozzá a búzadara és a só. Érdemes készítés előtt pár órával bekeverni, sőt, az sem baj, ha előző este készíted elő, hogy másnapra jól megszívja magát a gríz.
Vizes kézzel formálj belőle gombócokat és forró, de nem nagyon lobogó vízben főzd ki. Szűrőkanállal szedd ki és mehet is a kevés olajon megpirított zsemlemorzsába.
Tálaláskor locsold meg porcukros tejföllel, melyet ízlés szerint egy kis fahéjjal is megbolondíthatsz.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK