Szabó Anna
      
{KEPGALERIA}
Túrógombóc
Hozzávalók
fél kg tehéntúró
2 tojás
1 bögre búzadara
csipet só
olaj
zsemlemorzsa
porcukor
tejföl
Elkészítés
Törd át a túrót, add hozzá a tojásokat és jól keverd össze. Ezután jöhet hozzá a búzadara és a só. Érdemes készítés előtt pár órával bekeverni, sőt, az sem baj, ha előző este készíted elő, hogy másnapra jól megszívja magát a gríz.
Vizes kézzel formálj belőle gombócokat és forró, de nem nagyon lobogó vízben főzd ki. Szűrőkanállal szedd ki és mehet is a kevés olajon megpirított zsemlemorzsába.
Tálaláskor locsold meg porcukros tejföllel, melyet ízlés szerint egy kis fahéjjal is megbolondíthatsz.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK