Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Spenótos gombóc
Hozzávalók
Fél kg spenót
25 dkg túró
1 tojás
10 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
só, szerecsendió
Elkészítés
Pirítsd meg olajon a zúzott fokhagymát, és dobd rá a lecsöpögtetett spenótot, kevés vizet, ízesítsd sóval, főzd meg és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá az áttört túrót, a tojást, egy csipet szerecsendiót, kevés sót és a lisztet, hogy közepes keménységű legyen. Formálj belőle gombócokat, hempergesd meg lisztben és forrásban lévő sós vízben főzd ki.
Tipp: Ha spenótpüréből készítenéd, abból 20 dkg is elég, és ha kell, adj hozzá több zsemlemorzsát vagy búzadarát a keverékhez, hogy ne legyen túl híg.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK