GASZTRO

Fehérjében gazdag receptek – tényleg jók a tojás alapú termékek?

Szerző:
Szabó Anna
A cukortól és zsírtól mentes túrót, tejfölt, vajkrémet, és tejet helyettesítő termékek remek lehetőséget kínálnak mindenkinek, akik fitt életmódot követnek, és bűntudat nélkül szeretnének étkezni.

Remek alternatív fehérjeforrásként jelentek meg pár éve a piacon a ToTu termékek: a 100%-ban magyar találmány Dr. Németh Csaba nevéhez köthető, aki a Capriovus Kft. kutatás-fejlesztési csapatával és a Szent István Egyetem munkatársaival együttműködve hozta létre a tojásfehérje alapú termékcsaládot.

A ToTu termékek eredete

A ToTu egy 100%-ban magyar találmány: a termékek mögött álló hazai vállalkozás, a Capriovus Kft. már 1991 óta foglalkozik tojástermékek feldolgozásával (pl. tojáslevek, tojásporok, tojásrudak). A legújabb irányt reprezentálják a ToTu termékek, amelyek csupán pár éve kaphatók a piacon.

A cég kutatás-fejlesztési vezetője, Dr. Németh Csaba szerint az innováció annak is köszönhető, hogy a tojás termékek milyensége mindig is közel volt a tejtermékekéhez, és nem csak a magas fehérjetartalom miatt: a tojásfehérje ugyanis cukor és zsír hozzáadása nélkül is ugyanolyan állagúvá alakítható, mint amilyen a legtöbb tejtermék.

Ez ihlette meg a ToTut. Dr. Németh Csaba a Capriovus Kft. és a Szent István egyetem munkatársaival együtt olyan magas fehérjetartalommal rendelkező termékeket hoztak létre, amelyeket a sportolók, fogyni vágyók, és a tudatos, egészséges táplálkozás hívei is bűntudat nélkül fogyaszthatnak, hiszen a tejtermékekkel ellentétben nincsen bennük se zsír, se cukor. Jelenleg tojás alapú túróból, tejfölből, vajkrémből és tejből áll a termékcsalád.

Alternatív fehérjeforrás sportolóknak: a tojás alapú ToTu termékek előnyei

A ToTu termékek alapvetően több fehérjét tartalmaznak, mint a tej-alapú megfelelőjük. A ToTu túró szárazanyagra vetített fehérjetartalma például 95%, ami remek lehetőséget nyújt a testépítők számára, hogy cukor és zsír fogyasztása nélkül növelhessék a fehérjebevitelüket.

Még az Opten Vasas jégkorong csapata is a ToTu termékeket kezdte el fogyasztani 2020 év vége felé egy 6 hetes fizioterápiás program keretein belül, hogy minél előbb visszanyerhessék fizikai erőnlétüket a koronavírus járvány okozta edzés kiesések miatt.
Dr. Németh Csaba szerint az sem utolsó szempont, hogy a tojásfehérje fogyasztás hosszú távon is elősegíti a sportos életmód fenntartását. A ToTu több esszenciális aminosavban is gazdag, teljes értékű biológiai terméknek számít, aminek az emészthetősége sokkal egyszerűbb a tejfehérjéhez képest, és az időskorban kialakuló izomtömeg veszteség lelassításában is fontos szerepet játszik.

Egy kis étvágygerjesztő: fehérjében gazdag receptek ToTu termékekből

Mivel a ToTu termékek gyakorlatilag ugyanúgy felhasználhatók, mint a tejtermékek, így rengeteg lehetőség nyílik arra a sportolóknak és fogyni vágyóknak, hogy fehérjében gazdag étkezésekkel egészítsék ki az edzéstervüket. Íme két recept ToTu tejfölből és túróból!
 

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia totu totukrém
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL