Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Szalagos fánk
Hozzávalók
50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 pici rum vagy rumaroma
késhegynyi só
Elkészítés
Langyosítsd meg a tejet és morzsold bele az élesztőt, valamint add hozzá a porcukrot is. Miután megkelt az élesztő, a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával, a rummal, és a sóval készíts közepesen kemény tésztát. Alaposan ki kell dolgozni, nem szabad sajnálni, egészen lágy állagú kell, hogy legyen a végén.
Hagyd kelni, amíg másfélszeresére nem nő. Ezután deszkára borítva nyújtsd ujjnyi vastagra. Szaggasd ki fánkszaggató vagy pohár segítségével, és következhet még félórányi kelesztés.
A sütéskor ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, inkább csak közepesen forró, és fejjel lefelé helyezd bele a fánkokat.
Kezdetben fedő alatt, majd megfordítás után fedő nélkül süljenek a finomságok. Még melegen szórjuk meg vaníliás cukorral.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK