Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Spanyol fánk (churros)
Hozzávalók
25dkg liszt
fél liter tej
10dkg vaj
pici só
1kiskanál cukor
6 tojás
Elkészítés
Forrald fel a tejet a vajjal, a cukorral és a sóval. Amikor forr, öntsd hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett, egészen addig, míg a tészta el nem válik az edény falától. Vedd ki a forró edényből és tedd át egy másik tálba a masszát, takard le enyhén nedves konyharuhával és hagyd kihűlni.
Ha ez megtörtént, add hozzá egyenként a tojásokat és keverd jól el. Nyomózsák segítségével készíts csíkokat, karikákat, egyéb formákat egy zsírpapírra és azonnal süsd ki. Arra azért ügyelj, hogy lefelé fordítva helyezd a fánkokat a forró olajba, miközben óvatosan lehúzod róluk a papírt.
Az elején az egyik felét fedő alatt, majd a másik felét fedő nélkül süsd. Ha szép piros lett, fémrácson hagyd kihűlni, megszórhatod fahéjas vagy vaníliás porcukorral, belemárthatod csokimázba vagy tálalhatod lekvárral is, kívánság szerint.
Kb. 20 darab lesz belőle.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK