A Japánspecialista összegyűjtötte a legkülönlegesebb gasztronómiai ínyencségeket a Japánba utazó gourmet-knak.
Japánban már jóval a sakura virágzás kezdete előtt cseresznyevirágban úszik minden, nem kivétel ez alól a kávézók kínálata sem. Ha szeretnénk egy igazán különleges koffeinbombával indítani a napot, akkor mindenképp próbáljuk ki a sakura frappuchinót, amivel magába a tavaszba kóstolhatunk bele. A kávénak szokatlan állagát a Domyoji-ko adja, ami egy ragacsos rizsliszt. Ez pedig Domyojiból, egy osakai templomból származik, aminek gyógyító hatást tulajdonítanak. A sakura frappuchinót emellett apró, sós cseresznyelevél darabkákkal bolondítják meg, amitől az embernek valóban olyan érzése támad, mintha egy igazi sakuramochit szürcsölne. A hanamihoz hozzátartozik a teázás, valamint a pezsgők és borok fogyasztása is, természetesen mind cseresznyevirágos kiadásban!
A sakuramochi az egyik legnépszerűbb vagasi, vagyis japán édesség, cseresznyevirágzás idején megkerülhetetlen gasztrocsoda. Ez az ínyencség édes rózsaszín mochiból (rizslepény) és vörösbabkrémből áll, melyet sakura levélbe tekernek. A sakuramochi elkészítése régiónként eltérő, így Japán keleti részén általában Siratama-kót (rizsliszt), míg nyugati részén Domyoji-kót (ragacsos rizsliszt) kevernek a tésztájába. Gyakran egyszerűen gombócba gyúrják a fehér, ragacsos rizst, ami vörös, édes babpasztát rejt a közepén. A jellegzetes, sós-erjedt ízt pedig a cseresznyelevél szolgáltatja, amit sós lében pácolnak-puhítanak.
Hanami idején a japánok kifogyhatatlanok az ötletekből, hogy milyen ételeket is varázsoljanak el egy kis sakurával, így lépten-nyomon cseresznyevirágos finomságokba botlunk a szigetországban. Szinte nincs olyan édesség, aminek ne lenne sakura verziója, így az édesszájúak kóstolhatnak csokoládét, macaront és még cseresznyevirágos fagylaltot, vagy designos zselét is. Persze azokra is gondoltak, akik nem feltétlenül a desszerttel, hanem a főétellel kezdik az ebédet vagy vacsorát, nekik ugyanis sakura udonnal (búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve) vagy sushival hozzák el a tavaszt az asztalra.
OLVASS TOVÁBB!
Mini lasagne és társai - 4 mennyei finomság muffin formába öntve
Az interneten ezrével lehet fellelni finomabbnál finomabb muffin recepteket, legyen szó édes, vagy sós változatról. Ezek a receptek azonba...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTRO5 gyors és egyszerű wokban készült tésztarecept - Keverd, süsd és máris kész!
Tudod, hogyan lehet egyszerű, mégis finom és ízletes ételeket kínálni vacsorára? Próbáld ki ezeket a tésztarecepteket, melyeket wokban...
Könnyű és finom torták nyárra
A nagy nyári hőségben egy cseppet sem vágyunk arra, hogy a meleg sütő mellett álljunk a konyhában. Bármennyire csábító is a palacsint...
GASZTRO5 egészséges recept, amitől biztos, hogy imádni fogod a karfiolt
Szereted a karfiolt? Ha nem, akkor most biztos, hogy megszereted, ugyanis egy hihetetlenül egészséges, tápanyagokban gazdag zöldség, csak n...
GASZTROTop 5 mennyei szilvás sütemény - Imádni fogod!
Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK