Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ettől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk

Szerző:
Szabó Anna
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz.

Az okra vagy bámia a mályvafélék családjába tartozó zárvatermő növény. Ehető zöld magtokjai vannak. Az okra földrajzi eredete vitatott, nyugat-afrikai, etiópiai, délkelet-ázsiai és dél-ázsiai eredetűnek is tartják. A növényt a világ trópusi, szubtrópusi és meleg mérsékelt égövi régióiban termesztik.

A Tiktokon az Okra-vizet a pattanások elleni küzdelemre, az emésztőrendszer javítására és a hüvely pH-értékének kiegyensúlyozottabbá tételére használják. Mi az igazság? A tanulmányok szerint a tápláló zöldség gazdag oldódó rostokban és a magvak kivonataiban antioxidáns és stresszcsökkentő hatással bírhat.
Hogy az okra valóban segíthet-e a pattanásokon, az emésztési problémákon vagy a hüvelyflóra egészségének helyreállításában, még nem tisztázott.

Felhasználáskor öblítsd le az okrát hideg vízben! Az okra viszkózus folyadékot tartalmaz, amelyet feldarabolva levesek és pörköltek sűrítésére használhatunk. Minél kisebbre vágjuk az okrát, annál nyálkásabb lesz. Egészben is megfőzhető, ha ügyelünk arra, hogy a szárat és a csúcsvéget óvatosan, a hüvely felnyitása nélkül távolítsuk el, mielőtt megfőznénk. Az okrát lehet párolni, főzni, savanyítani vagy kevergetve sütni is.

 

étterem kritika értékelés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL