A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ''hagyományos'' és a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.
{KEPGALERIA}
Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.
Hozzávalók
Keksz alap:
100 g cukor
200 g liszt
120 g vaj
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
Sajtkrém:
100 ml víz
5 zselatin
Egy nagy narancs leve
400 g sajtkrém (mascarpone)
200 g túró
150 g nádcukor
200 ml tejszínhab
Cappuccino:
1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
80 ml tej
Eszközök:
Pure Cappucino csésze
Aeroccino tejhabosító
Sütő
Mixer
Sütőforma (28 cm)
Sütőpapír
Kis lábos
Elkészítés
Keksz alap:
Keverd össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) béleld ki sütőpapírral, majd tedd bele, és egyengesd el a tésztát. Süsd 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kapsz.
Sajtkrém:
Áztasd a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsd fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsd el a tűzről, és add hozzá a zselatint. Keverd össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntsd rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverd bele a tejszínhabot. Öntsd rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.
Tálalás:
A cappuccino elkészítéséhez főzz egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készíts tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval, majd öntsd a tejhabot a kávéra. Fogyaszd a süteménnyel együtt.
OLVASS TOVÁBB!
3 szuper ízletes pizza az alternatív táplálkozás kedvelőinek - Próbáld ki, nem fogod megbánni
Szereted a zöldségeket, ugyanakkor úgy érzed, hogy valami másra, minőségibbre vágysz? Emellett szeretnél egészségtudatosan és glutén...
GASZTRO5 szemérmetlenül gusztusos és finom sajtétel - Nem fogsz bennük csalódni!
Kevés olyan ember van, aki nem szereti a sajtot, de ha elolvassa ezeket a különleges recepteket, meg van rá az esély, hogy mostantól az is ...
GASZTRO8 trükk, amivel ellenőrizheted az élelmiszereket, mielőtt elfogyasztod
A rossz minőségű ételek nem csupán rossz ízűek, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezért is rendkívül fontos, hogy megv...
9 módszer, amivel egészségesebb ételeket készíthetsz, mint egy profi szakács
Só, zsír, savak és hő. Ha a különböző ételeket elemekre bontjuk, könnyebben megérthetjük, hogy mi adja meg az egyes étkek ízét. Az...
GASZTRO12 gyakori hiba a konyhában, ami a legjobb receptet is tönkreteheti
Éppen valami finomságot főzöl, és szigorúan követed a receptben leírt arányokat… ám a végeredmény olyan messze van a várakozásaid...
GASZTRO10 egyszerű konyhai trükk, mely jelentősen megkönnyíti az életedet
Senki sem szeret órákat tölteni a konyhában, főleg nem egy fárasztó munkanap után. Van azonban néhány apró trükk, amit valószínűle...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD