A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ''hagyományos'' és a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.
{KEPGALERIA}
Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.
Hozzávalók
Keksz alap:
100 g cukor
200 g liszt
120 g vaj
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
Sajtkrém:
100 ml víz
5 zselatin
Egy nagy narancs leve
400 g sajtkrém (mascarpone)
200 g túró
150 g nádcukor
200 ml tejszínhab
Cappuccino:
1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
80 ml tej
Eszközök:
Pure Cappucino csésze
Aeroccino tejhabosító
Sütő
Mixer
Sütőforma (28 cm)
Sütőpapír
Kis lábos
Elkészítés
Keksz alap:
Keverd össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) béleld ki sütőpapírral, majd tedd bele, és egyengesd el a tésztát. Süsd 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kapsz.
Sajtkrém:
Áztasd a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsd fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsd el a tűzről, és add hozzá a zselatint. Keverd össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntsd rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverd bele a tejszínhabot. Öntsd rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.
Tálalás:
A cappuccino elkészítéséhez főzz egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készíts tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval, majd öntsd a tejhabot a kávéra. Fogyaszd a süteménnyel együtt.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK