Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Citrusfélékből és mandulából készült kekszek - Tökéletes egy idilli őszi délutánhoz!

Szerző:
Szabó Anna
Amikor elképzelsz egy csodás hangulatú, idilli és nyugodt délutánt, remek választás mellé egy csésze tea, vagy forró csoki, és ez a mennyei kekszcsoda. Már csak a kedvenc könyved hiányzik, és az ablak mellett ülve olvasgathatsz. Ez a mennyei finomság egyszerűen elkészíthető, és mindössze néhány alapanyagot igényel, emellett isteni íze van!

Hozzávalók


• 60 g vaj
• ½ tk apróra vágott narancshéj
• ½ teáskanál reszelt citromhéj
• ¼ csésze porcukor
• ½ pohár liszt
• 2 evőkanál őrölt mandula
• 1 tojásfehérje
• 1 csésze pelyhesített mandula, zúzott
• porcukor

 

Elkészítés


1. Helyezz sütőpapírt a tepsibe, a sütőt pedig melegítsd elő 180 °C-ra. Tedd bele a vajat, a narancs héját, a citromhéjat és a cukrot egy kis keverőedénybe. A megfelelő keverőgép használatával keverd addig, amíg fényes és krémes állagot nem kapsz.
2. Add hozzá a lisztet és az őrölt mandulát, majd gyúrd össze az egészet, amíg egy puha, de kellőképpen összeállt tésztát nem kapsz. Ezt követően tedd a hűtőszekrénybe 30 percig, vagy amíg szilárd nem lesz.
3. A tojásfehérjét verd fel habosra, a mandulákat pedig kézzel zúzd össze. Minden egyes kekszdarabot mártogass bele a tojásfehérjébe, majd forgasd meg a mandulában, ezután pedig helyezd a tepsibe, amiben sütöd.
4. Süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Szórd meg az egészet porcukorral, miközben még meleg, majd hagyd kihűlni.


Jó étvágyat!

 

konyha konyhafortélyok gasztro keksz citrus mandula ősz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL