Hozzávalók
• 60 g vaj
• ½ tk apróra vágott narancshéj
• ½ teáskanál reszelt citromhéj
• ¼ csésze porcukor
• ½ pohár liszt
• 2 evőkanál őrölt mandula
• 1 tojásfehérje
• 1 csésze pelyhesített mandula, zúzott
• porcukor
Elkészítés
1. Helyezz sütőpapírt a tepsibe, a sütőt pedig melegítsd elő 180 °C-ra. Tedd bele a vajat, a narancs héját, a citromhéjat és a cukrot egy kis keverőedénybe. A megfelelő keverőgép használatával keverd addig, amíg fényes és krémes állagot nem kapsz.
2. Add hozzá a lisztet és az őrölt mandulát, majd gyúrd össze az egészet, amíg egy puha, de kellőképpen összeállt tésztát nem kapsz. Ezt követően tedd a hűtőszekrénybe 30 percig, vagy amíg szilárd nem lesz.
3. A tojásfehérjét verd fel habosra, a mandulákat pedig kézzel zúzd össze. Minden egyes kekszdarabot mártogass bele a tojásfehérjébe, majd forgasd meg a mandulában, ezután pedig helyezd a tepsibe, amiben sütöd.
4. Süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Szórd meg az egészet porcukorral, miközben még meleg, majd hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Fűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTRO10 hiba, amit a vacsora készítésénél elkövetsz
Vacsorafőzés közben sokszor Jamie Olivernek érezzük magunkat, pedig néha pont a nagy sürgés-forgás közepette feledkezünk meg néhány ...
GASZTROLenyűgöző tények a pálinkáról, a magyarok kedvenc szeszesitaláról
A pálinka szeretett és nagy múltú magyar szeszesital, amely gazdag történelméről és kulturális jelentőségéről ismert. Íme, néhán...
5 mennyei nutellás recept, amely megváltoztatja az életedet
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a nutellát - sokan kenyérre kenik, esetleg a palacsintát töltik vele, de nem is sejtik, mennyi finom...
GASZTROTop 5 avokádós pirítós recept, hogy jól induljon a nap
Ha lehet rosszul indítani egy napot, az a nem megfelelő reggeli. Ha jól akarod érezni magad a bőrödben egész nap, akkor megfelelően kell ...
GASZTROMennyei édességek sütés nélkül
Nyár lévén – pláne, ha tombol a kánikula – nem biztos, hogy mindig szívesen kapcsoljuk be a sütőt, ha valami finom desszertre vágyun...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK