Hozzávalók
• 60 g vaj
• ½ tk apróra vágott narancshéj
• ½ teáskanál reszelt citromhéj
• ¼ csésze porcukor
• ½ pohár liszt
• 2 evőkanál őrölt mandula
• 1 tojásfehérje
• 1 csésze pelyhesített mandula, zúzott
• porcukor
Elkészítés
1. Helyezz sütőpapírt a tepsibe, a sütőt pedig melegítsd elő 180 °C-ra. Tedd bele a vajat, a narancs héját, a citromhéjat és a cukrot egy kis keverőedénybe. A megfelelő keverőgép használatával keverd addig, amíg fényes és krémes állagot nem kapsz.
2. Add hozzá a lisztet és az őrölt mandulát, majd gyúrd össze az egészet, amíg egy puha, de kellőképpen összeállt tésztát nem kapsz. Ezt követően tedd a hűtőszekrénybe 30 percig, vagy amíg szilárd nem lesz.
3. A tojásfehérjét verd fel habosra, a mandulákat pedig kézzel zúzd össze. Minden egyes kekszdarabot mártogass bele a tojásfehérjébe, majd forgasd meg a mandulában, ezután pedig helyezd a tepsibe, amiben sütöd.
4. Süsd az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Szórd meg az egészet porcukorral, miközben még meleg, majd hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK