Elkészítés:
A megmosott kb 3 kg céklát feltesszük főni, s ha puhára főtt és kihűlt meghámozzuk és késsel vagy szeletelővel vékony szeletekre vágjuk.
Két liter vízbe teszünk 20 dkg cukrot, 3 dl 10%-os ecetet, 3 ek sót és 1 kávéskanál kömény-magot.
A szeletelt céklákat üvegekbe rakjuk, s a forró főzőlevet rámerjük, míg teljesen el nem lepi. Késhegynyi nátrium-benzonát kerül a tetejére a biztos tartósítás miatt.
Mivel forró főzőlével tettük el meleg dunsztban hagyjuk kihűlni, pár nap múlva szépen sora-kozhatnak a kamrapolcon.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK