Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Mexikói banántorta
Hozzávalók:
• 50 dkg édesburgonya
• 50 dkg banán
• 5 dl tej
• 1 vaníliarúd
• 3 tojás
• 10 dkg cukor
• 1 tasak vaníliás cukor
• 15 dkg lágy vaj
• 3 evőkanál rum
• 45 dkg málnalekvár
Elkészítés:
Az édesburgonyát megmossuk és meghámozzuk. A banánokat szintén meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
A burgonyát és a banánt egy nagy lábasba tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Ha nem elég a tej, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Az egészet felforraljuk, visszavesszük a lángot, majd a burgonyát és a banánt gyenge tűzön, 20 perc alatt puhára főzzük.
Átöntjük a szűrőbe, és jól lecsepegtetjük. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és hegyes késsel kikaparjuk a belsejét. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixer habverőjével vagy robotgépben habosra verjük.
Hozzáadunk 13 dkg vajat, beletesszük a rumot, a vaníliát és a banános-édesburgonyás pürét, s az egészet addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
A kapcsos sütőformát kikenjük a maradék vajjal, azután egy olyan tűzálló edénybe tesszük, amely nagyobb, de alig magasabb a formánál. A tálat egyharmadáig megtöltjük langyos vízzel, és a sütőrácsra helyezzük. A tortát az előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. A már hideg tortát tálalótálra borítjuk. Egy lábasban, gyenge tűzön felmelegítjük a lekvárt, rákenjük a süteményre, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK