Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Chilis bab tortillában
Hozzávalók:
• 50 dkg darált hús (jó esetben marha, normál esetben sertés)
• 2 nagy fej hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• pirospaprika
• chili (hagyományos paprika, por, szósz vagy mag formájában)
• kevés curry por
• só
• bors
• 50 dkg paradicsompüré
• 2 konzerv vörösbab lével együtt
• 1 konzerv kukorica
• 1 jó evőkanálnyi cukrozatlan (legjobb a holland) kakaópor
Kb. 14 darab tortillához:
• 3,5 dl víz
• 35 dkg finomliszt
• 25 dkg rétesliszt
• 15 dkg kukoricaliszt
• 2 evőkanál olívaolaj
• só
• bors
Elkészítés:
A hagymát apróra kockázzuk, és olívaolajon megdinszteljük. Azonnal sózzuk, ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. Ha puha, rádobjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük kevés vízzel, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal. Erre az alapra tesszük rá a darált húst, fehéredésig kevergetjük kicsit, majd a paradicsompürét rányomjuk. Mehet rá a chili, ízlés szerint fűszerezhetjük is. Ráöntünk pár deci vizet is, és puhára főzzük a húst.
Ahogy megpuhult, hozzáadjuk a babkonzervet, pár perc alatt összeforraljuk, elzárjuk a lángot, majd a kukoricát (lé nélkül) belekeverjük. Kóstoljuk, ízesítsük, ha kell, sózzuk, meglocsoljuk chiliszósszal. Ezután keverünk bele egy jó evőkanál kakaóport, és 200 fokos sütőbe tesszük. Ha alig lenne leve, öntsünk rá pici vizet és keverjük el, hogy legyen minek elpárolognia.
Akkor lesz készen, amikor szépen összesül a sütőben, még nem száradt ki, van némi leve, de nem folyik, szép sűrű és illatozik rendesen. Figyeljünk oda, ne égessük meg.
Menet közben elkészítjük a tortilla tésztát. Sima tésztává gyúrjuk a fenti hozzávalókat. (Én ezt ráhagytam a robotomra.) Ahogy sima, lefedve pihenni tesszük a hűtőbe, de azonnal is süthetjük. Kb. 8 dkg-os gombócokat csípünk a tésztából, lisztezett felületen kinyújtjuk.
Egy palacsintasütőt szárazon felhevítünk, majd kisütjük benne a szinte átlátszóra nyújtott lapokat. Minden lap után ki kell törölni a lisztet a serpenyőből, különben leég. Addig sütjük 1-1 oldalát, míg szép kis pöttyök nem lesznek rajta.
Betöltéskor a chilis babot a tortilla lap közepére halmozzuk, az alját ráhajtjuk a töltelékre, feltekerjük. Középen srégen elvágva, vagy félig papírba csomagolva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK