Szabó Anna
Hozzávalók

- 1 közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- őrölt bors
- bazsalikom (ízlés szerint)
- 2 ek olaj
- 5 dl víz
Elkészítés
A vöröshagymát aprítsuk fel, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra. Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük, hogy a cukkini megpuhuljon. Tegyünk bele egy kis bazsalikomot, majd botmixerrel pépesítsük a levest.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, és csepegtessük meg egy kevéske mogyoróolajjal. Ízlés szerint pirított kifli karikákkal kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK