Szabó Anna
Hozzávalók – a tésztához
- 25 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
- csipet bio vanília
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 tojás
- 1 teáskanál bio sütőpor
Hozzávalók – töltelékhez
- 1 kg alma (hámozás után mérjük)
- fahéj, szárított citromhéj
- 4 maroknyi zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál nádcukor (helyettesíthetjük nyírfacukorral is)
Elkészítés
Először a tölteléket készítjük el. Az almát lereszeljük, meghintjük fahéjjal, hozzáadjuk a cukrot és a zsemlemorzsát, majd alaposan összekeverjük.
A tésztához a száraz anyagokat (liszt, cukor, vanília, sütőpor) elegyítjük, a puha vajat pedig a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a kókuszzsírt, a tojást, majd a végén a lisztes elegyet, és kinyújtjuk. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ezért, ha túl kemény lenne, akkor adjunk még hozzá egy kis kókuszzsírt és tejfölt.
A tésztát kettéválasztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és rákanalazzuk a tölteléket. A tetejére a tészta másik fele kerül, amelyet villával megszurkálunk, és tojás sárgájával megkenünk. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük
Jó étvágyat!
Forrás és képek: Nagyné egészség blogja
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK