Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Vaníliás-karamellás alma
Hozzávalók
4 db kisebb alma
4 db jégkrém pálcika
1 dl méz
15 dkg vaj
20 dkg cukor
pici vaníliaaroma
Elkészítés
Az almákat mosd meg alaposan és miután megtörölted, szúrd át a közepükön a jégkrém pálcikákat.
Az öntet elkészítése következik, melyhez folyamatos kevergetés mellett melegítsd össze a mézet, a cukrot és a vajat, majd forrald 8-9 percig. Vedd le a tűzről és add hozzá a vaníliaaromát.
A pálcikáknál fogva mártogasd bele az öntetbe az almákat, és helyezd őket sütőpapírra, de még mutatósabb, ha muffinpapírra rakosgatod őket. Ha a karamell megszilárdult rajta, már tálalhatod is.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK