GASZTRO

A legkiválóbb olasz bruschetta - Akár minden nap ehetnéd!

A Bruschetta egy Olaszországból származó tradicionális étel, amely tulajdonképpen nem más, fokhagymával bedörzsölt, sült olívaolajjal leöntött pirított kenyérszelet. Nagyon sokféle változata létezik. Íme, 3 nagyon finom variáció.

 

Hozzávalók


• paradicsom
• bazsalikom
• só, bors
• olívaolaj
• sonka
• ricotta sajt
• gyógynövény keverék
• ribizli
• pesto szósz
• parmezán sajt


Elkészítés


1. Az alap bruschetta elkészítéséhez vágj egy vastag, olasz cipót tizenkét 1-1,5 cm vastag szeletre.
2. Öntsd le a tetejét egy kis extra szűz olívaolajjal. A szeleteket pirítsd aranyszínűre, és máris kész a finom étel alapanyaga.

Paradicsomos sonkás


Préselt szőlőt és érlelt paradicsomot keverj össze 1 evőkanál zöld bazsalikommal (apróra vágott), sóval és borssal, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat is. Kanalazd rá a keveréket a bruschettara, köretnek pedig egy szelet sonkát tálalj.


Ricotta és gyógynövények


Önts 1 evőkanál ricottát a bruschettara. Majd szórd meg különböző gyógynövényekkel, mint például friss spenót, rukkola és piros ribizli.


Pesto, paradicsom és parmezán sajttal


Tegyél 1 teáskanál pesto mártást a bruschetta tetejére. Ezután keverj össze 1 evőkanál paradicsomkeveréket bazsalikommal és olívaolajjal, és ezt is tedd a kenyered tetejére. Hintsd meg az egészet parmezán sajttal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL