Hozzávalók
• paradicsom
• bazsalikom
• só, bors
• olívaolaj
• sonka
• ricotta sajt
• gyógynövény keverék
• ribizli
• pesto szósz
• parmezán sajt
1. Az alap bruschetta elkészítéséhez vágj egy vastag, olasz cipót tizenkét 1-1,5 cm vastag szeletre.
2. Öntsd le a tetejét egy kis extra szűz olívaolajjal. A szeleteket pirítsd aranyszínűre, és máris kész a finom étel alapanyaga.
Préselt szőlőt és érlelt paradicsomot keverj össze 1 evőkanál zöld bazsalikommal (apróra vágott), sóval és borssal, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat is. Kanalazd rá a keveréket a bruschettara, köretnek pedig egy szelet sonkát tálalj.
Önts 1 evőkanál ricottát a bruschettara. Majd szórd meg különböző gyógynövényekkel, mint például friss spenót, rukkola és piros ribizli.
Tegyél 1 teáskanál pesto mártást a bruschetta tetejére. Ezután keverj össze 1 evőkanál paradicsomkeveréket bazsalikommal és olívaolajjal, és ezt is tedd a kenyered tetejére. Hintsd meg az egészet parmezán sajttal.
OLVASS TOVÁBB!
Fűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTRO10 hiba, amit a vacsora készítésénél elkövetsz
Vacsorafőzés közben sokszor Jamie Olivernek érezzük magunkat, pedig néha pont a nagy sürgés-forgás közepette feledkezünk meg néhány ...
GASZTROLenyűgöző tények a pálinkáról, a magyarok kedvenc szeszesitaláról
A pálinka szeretett és nagy múltú magyar szeszesital, amely gazdag történelméről és kulturális jelentőségéről ismert. Íme, néhán...
5 mennyei nutellás recept, amely megváltoztatja az életedet
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a nutellát - sokan kenyérre kenik, esetleg a palacsintát töltik vele, de nem is sejtik, mennyi finom...
GASZTROTop 5 avokádós pirítós recept, hogy jól induljon a nap
Ha lehet rosszul indítani egy napot, az a nem megfelelő reggeli. Ha jól akarod érezni magad a bőrödben egész nap, akkor megfelelően kell ...
GASZTROMennyei édességek sütés nélkül
Nyár lévén – pláne, ha tombol a kánikula – nem biztos, hogy mindig szívesen kapcsoljuk be a sütőt, ha valami finom desszertre vágyun...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK