Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Lasagne al forno
Hozzávalók:
Bolognai ragu elkészítése:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az apróra vágott (darált) szalonnát és a zöldségeket (zellerszár, répa, hagyma) olíva olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált marhahúst és miután eléggé megpirult adjunk hozzá a fél pohár vörösbort.
Miután a bor elpárolgott adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a sót a borsot, egy pohár húslevest, és főzzük kb. másfél – két órán át lassú tűzön.
Modern verzió: A marhahús és a szalonna helyett sovány marhahúst és disznóhúst használunk fele, fele arányban.
Besamel mártás elkészítése:
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vegyünk elő egy edényt és tegyük bele a vajat vagy az olajat, lassú tűzön olvasszuk ill. melegítsük fel, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet folyamatos keverés mellet. (vigyázzunk, hogy ne égessük le). Ezután szakaszosan adjuk hozzá a forró tejet, szintén folyamatos kevergetés mellet és lassú tűz felett. Folyamatos kevergetés mellet kb. 15 percig főzzük. Tegyünk bele egy kis sót és szerecsendiót. A végén adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot.
Lasagne al forno elkészítése:
Ha már kész "száraz" lasagne tésztát használunk, akkor a besamelmártást egy kicsit hígabbra készítsük, hogy a tésztalapokat jobban benedvesítse.
Miután elkészítettük a besamelmártást és a bolognai ragut, akkor kezdjük el a valódi elkészítést. Vegyünk elő egy magasabb téglalap alakú tepsit, majd az aljára tegyünk néhány kanál besamelmártást és terítsük szét. Helyezzük rá a tésztalapokat, majd tegyünk rá egy sor bolognai ragut, majd megint egy sor tésztalap, besamelmártás, bolognai ragu. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindig besamelmártást tegyünk. A tetejére végül tegyünk felkarikázott mozzarella sajtot és szórjuk meg parmezán sajttal.
"Ha nem akarjuk aznap megsütni, a hűtőszekrénybe helyezhetjük egy napra, alufóliával letakarva"
Helyezzük 180 C°-os sütőbe és süssük kb. 20 percig alufóliával letakarva; vegyük le az alufóliát, majd süssük még 10 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK