Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Indiai habcsók
Hozzávalók:
• 10 dkg mandula (blansírozott )
• 10 dkg cukor
• 1 tk kardamom (őrölt )
• 1 db tojásfehérje
• 1 ek rózsavíz
• 10 dkg mandula (14 db a díszítéshez)
A 10 dkg mandulát a 10 dkg cukorral és az őrölt kardamommal egy késes aprítóban masszává zúzzuk.
Hozzákeverjük egy tojás felvert habját. A tenyerünket megnedvesítjük rózsavízzel, a masszából diónyi golyókat hengergetünk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egymástól viszonylag távol, közepükbe egy egész mandulát nyomunk, egyúttal ellapítva kb. 5-6 mm vastagra őket.
Előmelegített sütőben megsütjük őket. Kihűlés után tesszük a tepsiből tálra.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK