Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Graham kenyér
Hozzávalók
50 dkg Graham liszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 dkg friss élesztő
2-2 teáskanál cukor
3 evőkanál olaj
3-3,5 dl meleg víz
késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés
Kenyérsütő gépben dagaszd és keleszd meg a tésztát.
Miután kivetted, óvatosan gyúrd át egy kicsit és tedd formába vagy jénaiba, vagdosd be a tetejét és locsolgasd meg egy kis vízzel.
Lefedve helyezd a sütőbe, és annak legalacsonyabb fokozatán hagyd kelni a tésztát egy bő félórán át. Ezután csavard fel a sütőt 200°C-ra és süsd nagyjából háromnegyed óráig. Még egy 10 perc fedő nélkül, nagyjából 220°C-on és kész is.
Csak akkor szeld fel, ha már kihűlt.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK